lauantai 16. toukokuuta 2009

Olemattomat kengätAlun perin kirjoittelin kahteen blogiin, joista toiseen piti tulla subjektiivista ja toiseen objektiivista juttua. Jako alkoi kuitenkin tuntua vaikealta, koska raja on sumea, ja teennäiseltä, koska keskustelijan persoonalla tuppaa olemaan vaikutusta oikein "asiallisessakin" keskustelussa.

Ja tarkemmin ajateltuna raja ei ole vain sumea, vaan subjektiivinen ja objektiivinen menevät aina hieman päällekkäin.

Nojoo, takaisin itse sisältöön.

Aloin muutama vuosi sitten kiinnittää huomiota, erään urheiluhierojan ansiosta, jalkapohjien ja jalkapöydän lihasten hyvinvointiin. Ne kun tahtovat istumatyössä jumiutua, mikä vaikuttaa helposti muuallakin kehossa, esim. jumittelevien hartioiden muodossa. (Jalkapohjassa kun on kuulemma paljon hermopäätteitä.) Siksi on tullut ajateltua aiempaa enemmän millaisia kenkiä ostaa ja muotopohjallisetkin tuli hankittua. Suosittelen.

Viimeisin ostos on ollut nuo kuvan tossut/kengät mitkälie. Pohja on jotain joustavaa kumiseosta ja nuo erilliset varvasosat ovat minusta oikein nerokas keksintö. Tunne on kivan lähellä paljain jaloin kävelyä, eli oikein muikea.

5 kommenttia:

Juho kirjoitti...

Ainiin, mainitaan nyt vielä valmistaja niin halukkaat saavat käydä törsäämässä rahaa.

Tupla-J kirjoitti...

Ehkä villeimmän näköiset monot ikinä. Pitääkin ottaa selkoa.

Ava kirjoitti...

Hah. Onpa veikeän näköiset :) Muttei ne kuitenkaan voi olla niin hyvät kuin nämä, jotka ostin viime kesänä Seattlen NikeTownista:

http://store.nike.com//index.jsp?country=US&lang_locale=en_US#l=shop,pdp,ctr-inline/cid-1/pid-219480/pgid-219481

Niissä on varpaat huomioitu tosin vaatimattomammin, kuten kuvasta näkyy; niissä on vain isovarpaalle oma osasto. Mutta sillä kenkä säilyttääkin vielä jonkinnäköisen eleganssin. Samaa ei todellakaan voi sanoa noista sun kengistä :P

Juho kirjoitti...

Hah, vai muka "säilyttää eleganssin". Sinulla on vaan surkea kenkämaku. :) Joo onhan minullakin nuo Niken Free:t olleet kovassa käytössä. Niissä on varmaan vähän sama idea.

Viikon testailun jälkeen nämä tuntuvat oikein mukavilta. Pohja on sopivan ohut niin että hiekoitussoran jyvätkin tuntee selvästi. Muttei kuitenkaan tarvitse kärvistellen kävellä. Kesä tepastellaankin sitten näillä, saas nähdä miten kestävät käyttöä.

Ava kirjoitti...

"Sinulla on vaan surkea kenkämaku. :)"

Hah. Kateellisten panettelua :P