tiistai 19. toukokuuta 2009

Etnoreaktio

Kaikki ovat varmaan kuulleet kuinka muutama päivä sitten junasta poistuva mies tönäisi vihaisena somalilasta. Tämä hirmuteko ei jäänyt virallisilta tahoilta huomaamatta:
Etnisten suhteiden neuvottelukunta suunnittelee käynnistävänsä Älä töni -kampanjan syksyn aikana. - Kampanjaan voi jo nyt osallistua näyttämällä hyvää esimerkkiä, Viljanen ja Aleksovski vetoavat.

Lainaus on sisäministeriön eilen antamasta tiedotteesta.

Nyt hei joku raja tälle hössötykselle. Ihan oikeasti.

On hyvän hallintotavan mukaista, että jokaisella elimellä ja instituutiolla on valvova taho, joka varmistaa ettei mopo karkaa käsistä. Vastapainoksi ETNO:lle voitaisiinkin perustaa positiivisen rasismin torjuntapartio PORA.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Byrokraattien liikkeistä en sano mitään. Mutta lasten törkkiminen on siinä mielessä riskaabelia toimintaa, että se saattaa aiheuttaa puhdistavan primitiivireaktion läsnäolijoiden taholta.

Hemmetti kun en ollut paikalla.

Juho kirjoitti...

Kyllä kyllä, minäkin olen vahvasti lasten tuuppimista vastaan. Uutisointi ja tuo virkamiesreaktio vain tuntuivat hieman liian etnis-sävytteis-viritteisiltä.

Tupla-J kirjoitti...

Hemmetti kun en ollut paikalla.Mitään infoa tapahtuneesta ei olla saatu kuin 8-vuotiaan somalitytön suusta. Tapahtumalle ei ole ilmoittautunut silminnäkijöitä, ei edes se "älä välitä"-nainen ei ole pukahtanut. Ei siitäkään huolimatta, että valtakuntamme mediat ovat niitä peräänkuuluttaneet monta päivää lukuisien artikkeleiden voimin.

Tästä nousee kysymys josko yhtään mitään on aikuisten oikeasti edes tapahtunut.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti ei. Tosiaan lähinnä ajatus lasten törkkimisestä nostaa aggressiot pintaan. Tämmöistä tämä on elämä läpimedialisoituneessa maailmassa.

Eikös se Hitlerkin noussut valtaan juuri taidokkaalla massamedian -- radion -- hyödyntämisellä?

Totuus on tuolla ulkona :)