sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Miehestä ja naisesta, osa V

Olen monesti kuullut juttua kuinka varatuista miehistä tuntuu, että heillä on enemmän vientiä varattuna. Olen ajatellut moisten tuntemusten olevan ainakin suurimmalta osin harhaa. Eihän nyt oikeasti naisen kiinnostus voi kasvaa pelkästään siksi, että miehen tiedetään olevan varattu.

Siksi hieman yllätti tutkimustulos, jossa naisten kiinnostus miestä kohtaan nousi selvästi kun miehen tila vaihdettiin vapaasta varatuksi. Kyse ei siis ollut edes siitä, että miehen kylkeen olisi lykätty nainen, jolloin mies voi näyttää vetoavammalta. Naisille vain kerrottiin, onko mies vapaa vai varattu.

Unknown to the participants, everyone was offered a fictitious candidate partner who had been tailored to match their interests exactly. The photograph of "Mr Right" was the same for all women participants, as was that of the ideal women presented to the men. Half the participants were told their ideal mate was single, and the other half that he or she was already in a romantic relationship.

"Everything was the same across all participants, except whether their ideal mate was already attached or not," says Burkley.

The most striking result was in the responses of single women. Offered a single man, 59 per cent were interested in pursuing a relationship. But when he was attached, 90 per cent said they were up for the chase.


Miesten kiinnostukseen taas ei naisen varaustilanne vaikuttanut mitenkään.

---
lähde: New Scientist

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toimii. En ole tosin kokeillut, kuinka pitkälle.

Markku kirjoitti...

Naisen seksuaalisuus on yhteiskuntaa epävakauttava tuhoava voima ja sitä pitää siksi hillitä paljon tehokkaammin kuin miesten seksuaalisuutta. (*) Jos naiset itse tai yhteiskunta ei hillitsisi naisten seksuaalisuutta, se merkitsisi katastrofia koko sivilisaatiolle. Naiset nimittäin saavat suurimmat kiksinsä miesten statuseroista. Naisten seksuaalinen agenda on jakaa miehet luusereihin ja voittajiin ja paritella voittajien kanssa.

*) Valtaosalla miehistä ei ole missään tapauksessa mahdollisuuksiakaan tehdä seksuaalisuudellaan tuhoja. Kuka tahansa mies voi tietysti raiskata mutta siinä tapauksessa tuhoa saa aikaa miehen väkivaltapotentiaali eikä miehistä kuin todella pienellä vähemmistöllä ole niin pakottavaa seksintarvetta että he todella ryhtyisivät raiskaamaan.

Mika kirjoitti...

Samanlaisia tuloksia saatiin muistaakseni ensimmäisenä kolmipiikeillä - kaloilla joiden koiraat rakentavat pesiä ja koreilevat niiden äärellä.

Osa naaraista katsoo koiraita, mutta osa on kiinnostuneempi muista naaraista ja niiden suhteesta koiraisiin. Tämän puolisonkopioinnin (mate copying) on sittemmin todettu olevan hyvin yleistä - miksei ihmiselläkin.